Kundservice SE/SV

HVO100 – förnybar mobilitet!

HVO100 är ett steg mot förnybar mobilitet.

I princip alla fyrcylindriga dieselbilar från Volkswagen-koncernen som är tillverkade från modellår 2022 är godkända att tankas med HVO100, vilket gör att de kan köras fossilfritt. HVO100 är ett syntetiskt förnybart dieselbränsle som produceras av avfall, restprodukter eller vegetabiliska oljor. HVO100 har samma kemiska egenskaper som vanlig diesel. HVO betyder hydrerad vegetabilisk olja och det blandas som en förnybar komponent i vanlig diesel eller säljs 100 procentigt ren som HVO100.

Den största fördelen med HVO100 är att klimatpåverkan minskas. HVO100 har nedsatt energi- och koldioxidskatt och finns idag på mer än 200 tankställen.

Vanliga frågor om HVO100


HVO100 är ett syntetiskt förnybart dieselbränsle som produceras av avfall, restprodukter eller vegetabiliska oljor. HVO100 har samma kemiska egenskaper som vanlig diesel. HVO betyder för hydrerad vegetabilisk olja och det blandas som en förnybar komponent i vanlig diesel eller säljs 100 procentigt ren som HVO100.

Den största fördelen med HVO100 är att utsläppen av växthusgaser minskar. Klimatfördelen med HVO100 varierar beroende på råvara och produktionssätt. Drivmedelsleverantören kan ge närmare besked om hur deras HVO bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser.

I princip alla fyrcylindriga dieselbilar från Volkswagen-koncernen som är tillverkade från och med modellår 2022 är godkända att tankas med HVO100.

När det gäller sexcylindriga motorer förväntas mer information komma senare i år.

Är du osäker vad som gäller för din modell kan du kontakta din närmaste återförsäljare av koncernens märken.

Fabriksgodkännandet avser i princip alla fyrcylindriga dieselmotorer med start modellår 2022, det vill säga produktion ungefär från och med halvårsskiftet 2021. Frågan kring retroaktivitet utreds för närvarande och vi kommer att hålla våra återförsäljare uppdaterade med information kring detta.

HVO100 finns på mer än 200 tankställen i Sverige. Kolla upp med din drivmedelsleverantör var de säljer HVO100.

Bygg din SEAT

Bygg din SEAT

Hitta Återförsäljare

Hitta Återförsäljare

Boka Provkörning

Boka Provkörning

SEAT Tillbehör

SEAT Tillbehör

Assistans

Assistans