Kundservice sv:Owners NEW:About My Car :How to:About Tyres SE/SV

Riktig kontakt med vägen.

Har du några frågor om däcken på din SEAT? Ta reda på mer om däcktryck, säsongsdäck och annan viktig information för att din bil ska kunna prestera på topp.

Däck med längre livslängd.

Det finns många sätt att få däcken att hålla längre, allt från att fylla på luft för optimalt tryck till korrekt körbeteende. I instruktionsboken hittar du det däcktryck som SEAT rekommenderar för fram- och bakhjulen. Om du inte hittar den, kontakta din SEAT-serviceverkstad. Hitta en återförsäljare.

Eldrift?

Att välja rätt däck är avgörande för effektiviteten, bromsprestandan och körsträckan för din eldrivna SEAT. Kontakta din SEAT-återförsäljare för däck som får ut det bästa av din bil.

 

 

Dags för depåstopp?

För ökad säkerhet och prestanda är det viktigt att du vet när du ska byta däck. När mönsterdjupet understiger den lagliga gränsen på 1,6 mm förlorar din bil sitt grepp, särskilt på våt vägbana. Alla däck som är äldre än 10 år ska bytas ut, det gäller även reservhjulet. Kontakta din SEAT-återförsäljare för mer information.

Ligg steget före säsongen.

Våra sommardäck är designade för att du ska kunna fortsätta köra på den varma asfalten. Och när löven börjar falla har våra vinterdäck allt du behöver. I den här länken hittar du SEAT:s tillbehörskatalog online. Varför inte boka en tid hos din SEAT-serviceverkstad för att byta däck och göra dig redo för den kommande säsongen.

Akut punkteringssituation?

Använd vår videoguide för att lära dig vad du ska göra om du får punktering. Se hur du använder punkteringsreparationssatsen och hur du byter ett hjul med verktygssatsen.

Däckhimlen.

När du är redo att göra dig av med dina gamla däck är det bästa att återvinna dem. Din SEAT-serviceverkstad hjälper dig gärna att återvinna dina uttjänta däck när du har monterat nya.