Kundservice SE/SV

Upptäck SEATs hybridbilar!

En laddhybrid från SEAT gör det möjligt för dig att köra kortare dagliga sträckor helt utsläppsfritt, med 100 % eldrift. Samtidigt ger kombinationen av el- och bensinmotorn en effektiv och optimerad förbrukning under längre resor. 

Två olika kraftkällor

Till skillnad från rena elbilar som drivs av en eller fler elmotorer drivs laddhybrider av två olika kraftkällor. Utöver el drivs hybridbilen vanligtvis av bensin, och i sällsynta fall av diesel. Eftersom hybridbilens elmotor är mindre än elbilens är också räckvidden mindre – omkring 6 mil beroende på modell.

När elen tar slut slår bilen automatiskt över till förbränningsmotorn – tryggt och flexibelt för dig som förare, samtidigt som du minskar såväl miljöpåverkan som bränslekostnad. 

Det innebär de nya reglerna

Bonus malus 2021

2018 trädde det nya bonus malus-systemet i kraft, som innebar en bonus för personbilar med låga utsläpp. Bilar som inte klarade gränsen för utsläpp fick istället höjd fordonsskatt. Med start den 1 april 2021 infördes förändringar i systemet som medför stora skillnader i beräkning av fordonsskatt och miljö-/klimatbonus.

De nya reglerna innebär att beskattningen höjs för motorer med ett CO2-utsläpp som är högre än 90g/km. För rena elbilar höjs i stället miljöbonusen med 10 000 kr. 

Förändringarna gäller enbart bilar som är tagna i trafik efter den 1 april 2021.

Upptäck SEATs plug-in-hybrider

Med SEATs plug-in-hybrider får du maximal prestanda och räckvidd paketerat i några av våra mest populära bilmodeller. Samtliga av våra laddhybrider kan drivas av 100 % el och byter bara över till bensin när batteriet behöver laddas.

Som de flesta hybrider laddar de batteriet automatiskt vid körning, men eftersom de även är plug-in-hybrider kan batteriet laddas genom att ansluta laddsladden till elnätet.

Jämför och hitta din nya laddhybrid idag.

Nya SEAT Leon e-hybrid

Nya SEAT Leon e-hybrid bjuder på djärv design, rymlig kaross och LED-ljus som sträcker sig över hela bakpartiet. Tack vare smart teknik som Lane och Roadwork Assist, döda-vinkelnsensor och trötthetsvarnare blir körningen också smidigare.

Tilltalas du av detta, men är samtidigt intresserad av att gå mot en mer miljövänlig och grön framtid? Då kan nya SEAT Leon e-hybrid vara något för dig.

 • Räckvidd vid elmotor: 60 km*
 • Räckvidd vid utnyttjande av båda motorerna: 800 km
 • Utnyttja batteriet fullt ut med extern laddning
 • Gör bilresor upp till 60 km* med noll CO2-utsläpp
 • Laddas till 100 % på under 4 h med Laddbox (rekommenderas)

Nya Leon Sportstourer e-hybrid

Med nya SEAT Leon Sportstourer e-hybrid får du mer plats och längre räckvidd. Interiören är rymligare än någonsin och lastutrymmet rymmer upp till 1600 liter. Tack vare Front assist kan du känna tryggheten på vägarna med bromsreaktion för fordon, fotgängare och cyklister.

Med e-hybridsversionen av nya SEAT Leon Sporttourer får du allt detta paketerat i ett mer miljövänligt format med mindre utsläpp.

 • Plugin-elmotor på 85 kW
 • 1,4-liters TSI-motor
 • Laddas till 100 % på under 4 h med Laddbox (rekommenderas)
 • Gör bilresor upp till 60 km* med noll CO2-utsläpp

Nya SEAT Tarraco e-hybrid

Nya SEAT Tarraco e-hybrid är en SUV som är fullmatad med den senaste designen och tekniken – precis som vi är vana vid när det gäller Tarraco. Med Tarraco e-hybrid får du allt detta, samt alla fördelar som kommer med en laddhybrid. SEATs plug-in-hybrider medför som vanligt maxad räckvidd och minimala utsläpp.

 • Levereras med sportstolar och multifuntionsratt
 • DSG automatlåda
 • Cruise Control
 • Trötthetsdetektor
 • Full LED-bakbelysning
 • Bränslekapacitet: ca 58–60 liter

FAQ


En hybridbil betyder att bilen drivs av två kraftkällor, exempelvis en förbränningsmotor och en annan motor som exempelvis el eller gas. Hybridbil är samlingsnamnet för alla typer av hybrider; elhybrid, laddhybrid/plugin-hybrid, lätt/mildhybrid.

Laddhybrid/plugin-hybrid drivs som alla hybridbilar av två typer av motorer; både förbränningsmotor och elmotor samtidigt. Det som utmärker laddhybriden är att den enkelt pluggas in med elsladd och laddas när bilen inte används. 

En lätthybrid/mildhybrid är en beteckning på en bil med förbränningsmotor som har stöd av en mindre elmotor vid behov. Batteriet laddas genom att rörelseenergi omvandlas till elektrisk energi, så vid exempelvis motorbromsning laddas batteriet.

Alla hybridbilar laddas under färd, tack vare förbränningsmotorn som gör det möjligt för batteriet att kunna laddas upp. Batteriet laddas genom att rörelseenergi omvandlas till elektrisk energi, vilket innebär att till exempel inbromsningar och motorbromsning bidrar till uppladdning.

Benämningen bonus malus har sitt ursprung i latin, där bonus betyder bra och malus betyder dålig. Bonus malus är också ett bonussystem som gäller för personbilar i klass ett och två, lätta bussar och lätta lastbilar. Malus innebär en förhöjd fordonsskatt för bilar med ett koldioxidsutsläpp äver 90g/km. Elbilar får en lägre skatt för att uppmana gemene man till att köra mer miljövänligt. 

Bygg din SEAT

Bygg din SEAT

Hitta Återförsäljare

Hitta Återförsäljare

Boka Provkörning

Boka Provkörning

SEAT Tillbehör

SEAT Tillbehör

Assistans

Assistans