Kundservice SE/SV

E-mobilitet

Smartare, enklare, renare.

Nu är det enklare än någonsin att göra en förändring till det bättre med eldrivna fordon från SEAT.  

Ett gyllene tillfälle

Ta steget till eldrift.

Framsteg som lönar sig. Bättre mobilitet för dagens moderna liv. Vi på SEAT ser våra framtida städer som en bättre plats att bo på. Vårt utbud av elbilar är konstruerade för just detta och ger dig också massor av andra fördelar.

 • Enkel laddning hemma med SEAT Charger.
 • Möjlighet att köra i delar av stan där konventionella fordon är förbjudna.
 • Bättre hållbarhet tack vare utsläppsfria fordon.
 • Ekonomiskt stöd* för laddhybrider: bl.a. skattebefrielser

Världen är din

Fördelarna med att ta steget över till eldrift.

Att gå över till eldrift innebär att vara framsynt. Ett mer miljövänligt och bekvämt sätt att ta sig fram. Tystare, och med maximalt vridmoment redan från start tack vare elmotorn – för ännu mer körglädje. Och dessutom en hel rad andra fördelar.

 • Lägre drivmedelskostnader.
 • En ännu smidigare körupplevelse.
 • Kostnadsfria och rabatterade allmänna laddningsstationer och parkeringsplatser, och lägre tariffer på avgiftsbelagda vägar.
 • Kör helelektriskt i stan – problemfritt.

Energislag

Hitta din egen väg.

eTSI (mildhybrid)

Högre prestanda, lägre förbrukning. SEAT eTSI electric assisterar bilens förbränningsmotor när du accelererar. Använder sig av bromsenergiåtervinning för att ladda batteriet under resan.

e-HYBRID (laddhybrid)

El. Bensin. Dubbla vinster. Välj att pendla utsläppsfritt genom att använda elmotorn. Eller kör på bensin för en räckvidd på 800 km på längre resor. En e-Hybrid ger bilen lång räckvidd, med 204 hk och lägre totala  drivmedelskostnader**.

Icon card

eTSI (mildhybrid)

Högre prestanda, lägre förbrukning. SEAT eTSI electric assisterar bilens förbränningsmotor när du accelererar. Använder sig av bromsenergiåtervinning för att ladda batteriet under resan.

Icon card

e-HYBRID (laddhybrid)

El. Bensin. Dubbla vinster. Välj att pendla utsläppsfritt genom att använda elmotorn. Eller kör på bensin för en räckvidd på 800 km på längre resor. En e-Hybrid ger bilen lång räckvidd, med 204 hk och lägre totala  drivmedelskostnader**.

Icon card

Elektrifierade bilar

Välj bil efter din karaktär.

Kör på el – för ännu mer körglädje, högre effektivitet och lägre drivmedelskostnader. Med SEAT Leon e-HYBRID eller SEAT Leon Sportstourer e-HYBRID är du framtidssäkrad och kan köra problemfritt i stan.

Leon e-HYBRID

 • Plug-in Hybrid.
 • Räckvidd upp till 64 km (800 km totalt med bensin).
 • Upp till 70% lägre utsläpp än en bil med förbränningsmotor.
 • Noll koldioxidutsläpp vid körning på ren el.

Leon Sportstourer e-HYBRID

 • Plug-in Hybrid.
 • Räckvidd upp till 64 km (800 km totalt med bensin).
 • Upp till 70% lägre utsläpp än en bil med förbränningsmotor.
 • Noll koldioxidutsläpp vid körning på ren el.

El-scooters

Rör dig fritt!

Frihet är att kunna ta sig fram genom stan precis som man vill! Smidigt. Lämna transportproblemen i stan bakom dig – välj en SEAT MÓ 125. Eller hoppa upp på nästa generations el-mobilitet – SEAT MÓ 65.

SEAT MÓ 125

 • 3 körlägen + back.
 • Räckvidd: upp till 125 km.
 • Noll utsläpp.

SEAT MÓ 65

 • 3 körlägen.
 • Räckvidd: upp till 65 km.
 • Noll utsläpp.

Laddningslösningar

Ladda. Lätt som en plätt.

Hemma, på jobbet, eller var du än är. Kör dit du ska – i trygg förvissning om att det alltid finns ett ställe att ladda bilen på.

FAQs

Redo att börja köra på el?


SEAT har f.n. 3 olika typer av elbilar i sitt modellutbud. Läs mer om dem här så att du kan välja en som är rätt just för dig.

 • eTSI (mildhybrid) har ett mindre batteri och en motor som också fungerar som generator och hjälper till att alstra elektricitet och ger bensinmotorn extra effekt. Även om mildhybrider inte kan gå på enbart el (som en laddhybrid, ibland även kallad e-HYBRID, eller en helt elektrisk bil), kan de minska bränsleförbrukningen och höja bilens effekt. En mildhybrid har bensin som bränsle, så den har samma eller t.o.m. bättre räckvidd än andra bränsledrivna bilar.
 • En laddhybrid (”e-HYBRID”) kombinerar styrkorna hos en bil med förbränningsmotor med de som en helt eldriven bil har. En laddhybrid går att köra på enbart el, och energin i ett fulladdat batteri räcker för en körsträcka på ca 60 km. Bilen fungerar också som en vanlig hybrid så att att man kan köra med bensinmotorn i kombination med eldrift. På kortare resor, t.ex. när man pendlar till jobbet, har man möjlighet att välja en körprofil som gör att e-Hybriden kan köras som en helt eldriven bil.
 • Laddad minskar en e-HYBRID bränsleförbrukningen och gör det också möjligt att köra i stan i zoner där det ej är tillåtet att köra med vanliga förbränningsmotordrivna bilar. En e-HYBRID återvinner också energi vid inbromsning. Denna energi lagras i batteriet och gör att räckvidden vid eldrift blir längre. Till skillnad från en helt eldriven bil, kan en laddhybrid gå över till vanlig hybriddrift när batteriet är tomt. Det gör att man utan problem kan köra längre sträckor tack vare förbränningsmotorn (bensin eller diesel).
 • Elbilar saknar förbränningsmotor och går därför alltid helt på el. Elbilar har ingen förbränningsmotor utan är alltid helt eldrivna. SEAT:s elbilar har en räckvidd på hundratals kilometer på en laddning (nya SEAT Mii electric har t.ex. en räckvidd på 260 km vid blandad körning). Räknat på den genomsnittliga sträcka en bil körs per dag i EU – 60 km – behöver SEAT:s elbil alltså inte laddas varje dag. För att ladda en elbil, måsta man ansluta den till ett eluttag eller en laddningsstation (laddbox). Beroende på vilken typ av laddare som används, tar det någonstans från 50 minuter upp till 6 eller 7 timmar att ladda ett tomt batteri fullt igen. Elbilar är utsläppsfria, vilket gör att man kan köra på det mest miljöanpassade sätt som finns.

Att gå över till eldrift innebär att vara framsynt. Det är ett mer miljöanpassat och bekvämt sätt att ta sig fram och elbilen erbjuder dessutom andra fördelar.

 • Bättre komfort, med mindre vibrationer – alla som provkör en elbil, märker direkt hur tyst och bekväm resan är. Eftersom en elbil (och en laddhybrid i el-läget) drivs av elektricitet, blir körningen tyst och vibrationerna mindre vilket ger ännu bättre komfort ombord.
 • Mjuk, följsam körning – Alla SEAT:s elbilar erbjuder automatisk prestanda, så att man kan köra smidigt och lätt utan att behöva växla. Dessutom behövs det bara två pedaler – broms och gas – vilket ökar komforten och manövrerbarheten och gör körning i stan till rena drömmen. Och kostnaden för underhållet av bilen minimeras eftersom komponenter som ofta slits, som kopplingen på en bil med manuell växellåda, helt enkelt inte behövs.
 • Överraskande bra tryck – Elbilar kännetecknas av att vara förvånansvärt kraftfulla. Med sin direkta respons är elbilarna i dag verkligt pigga, inte minst vid acceleration. Så fort du trampar på gaspedalen på en elbil, ställer den sitt fulla vridmoment till ditt förfogande – du känner motorstyrkan omedelbart. Tack vare de olika körlägena kan du modifiera körkarakteristiken och välja en profil som passar den aktuella resan. Du kan prioritera smidighet och hastighet och vid behov också välja ett speciellt energisnålt körläge.  
 • Flera körlägen – Tack vare de olika körlägena kan du modifiera körkarakteristiken och välja en profil som passar den aktuella resan. Du kan prioritera smidighet och hastighet och vid behov också välja ett speciellt energisnålt körläge.  En elmotor erbjuder mer mångsidighet än en förbränningsmotor. Både Mii electric och Leon e-Hybrid har flera valbara körlägen vilket gör att du kan anpassa körupplevelsen. Samtidigt ger de dig möjlighet att använda bilens motor och batteri på optimalt sätt.
 • Bromsenergiåtervinning – Genom energiåtervinning vid inbromsning kan du ladda bilens batteri under resan. Elmotorn används även för att bromsa bilen. Detta hjälper dig i sin tur att öka den totala effektiviteten på ett sätt som ej är möjligt hos en konventionell bil med förbränningsmotor. Bromsenergiåtervinningen innebär också att bromsskivorna slits mindre och därför inte behöver lika mycket underhåll. 
 • Hållbar och miljöfokuserad körning – Tack vare sin smidiga, tysta och mer följsamma karaktär har elbilar en positiv inverkan på körsättet, de sporrar oss att anta en mer miljöanpassad, civiliserad och positiv inställning till bilresor, både när det gäller räckvidd, tid och laddningsinfrastruktur. De gör det också möjligt att kunna köra i de speciella zoner i stadskärnan där endast trafik med eldrivna fordon är tillåten.

Du kan ladda din elbil hemma, på resmålet och under resan.

 • Hemma, kan våra SEAT Chargers (laddbox) ladda din elbil på endast 4 timmar*. Det finns 3 olika typer av SEAT-laddare beroende på ditt behov, alla är kompatibla även med framtida elbilar från SEAT. SEAT Charger är det perfekta valet om du bara vill kunna koppla in och ladda bilen (utan fjärrstyrningsmöjligheter) medan SEAT Charger Connect och SEAT Charger Pro båda kan anslutas via WiFi så att du kan sköta laddningsprocessen på distans. SEAT Charger Pro är dessutom försedd med en elmätare så att du kan kontrollera energiförbrukningen på ett exakt sätt, om du även föredrar en fast internetuppkoppling. Vi tar hand om installationen, garantin och kundvården för att säkerställa att monteringen av din SEAT Charger därhemma blir problemfri och en lösning som varar.

  *Beroende på typ av installation 
 • På resan. Du kan ladda din bil vid tusentals stationer i det allmänna nätverket. Med ca 225.000 laddpunkter enbart här i Europa, kan det inte bli mycket lättare att ladda din bil när du är ute och kör. Det finns också snabbladdningsalternativ som ser till att den elbil laddas upp så snabbt som möjligt.

Våra elbilar har en räckvidd på hundratals kilometer på en laddning (nya SEAT Mii electric har t.ex. en räckvidd på 260 km vid blandad körning). Räknat på den genomsnittliga körsträckan/dag för en bil i EU – 60 km – behöver SEAT Mii electric definitivt inte laddas varje dag. Med en körsträcka på i snitt 60 km/dag, räcker det om du laddar din SEAT Mii electric var 4:e till var 5:e dag. Och om du bara kör i stan, ökas räckvidden till ca 360 km vilket gör att tiden mellan laddningarna blir ännu längre. 

För att kunna utnyttja en laddhybrid fullt ut, är det en bra idé att ladda den varje dag. Men om du någon gång skulle glömma att ladda den, kan du fortsätta köra den som en konventionell hybrid och då använda extra energi från bromsenergiåtervinningen. Det här gör bilen effektivare än en bil med en vanlig förbränningsmotor.

* Räckvidd (WLTP): upp till 259 km vid blandad körning (stadstrafik/landsväg) och upp till 358 km i ren stadstrafik.

Vilken typ av elbil du ska välja beror på vardagskraven och dina behov. Kommer du främst att använda bilen i stan, till och från jobbet? I så fall ger en helt eldriven bil, som SEAT Mii electric, dig full tillgång till miljözoner i stan samtidigt som du kan hålla förbrukningskostnaderna så låga som möjligt. Om du vill kunna köra längre sträckor (speciellt utanför stan) kan en laddhybrid (e-Hybrid) vara ett bättre alternativ för dig.

Laddhybridtekniken fungerar som en kombination av en bil med förbränningsmotor och en helt eldriven bil. Denna teknik är det idealiska valet för dig som inte är redo för att ta steget över till en helt eldriven bil riktigt än. Du får samma fördelar som med en elbil, men också den trygghet som en bil med en konventionell förbränningsmotor ger. 

Om du endast behöver köra kortare sträckor, företrädesvis i stan eller dess utkanter, är en elbil – som SEAT Mii electric – det bästa valet. Med en räckvidd på 260 km (och upp till 360 km om du uteslutande kör i stan) kan du då röra dig fritt i stan, även i miljözonerna.

P.g.a. den ökade hållbarhet som en elbil eller laddhybrid erbjuder, och det minskade miljöavtryck dessa har, har staten i många länder börjat att främja användandet av dem genom att erbjuda olika former av subventioner (bonusar) för de som kör på el. Dessa bonusar har ofta formen av en direkt rabatt vid köpet av en elbil, skattebefrielser och subventioner för laddboxar (laddare hemma) liksom andra ekonomiska förmåner, som gratis tillgång till avgiftsbelagda vägar, gratis parkering osv. 

I många städer har man infört miljözoner där användandet av vanliga bilar med förbränningsmotor är begränsat, eller helt förbjudet. I sådana zoner får laddhybrider (som SEAT Leon e-Hybrid, om man kör den i eldriftsläge (räckvidd 60 km*) och helt eldrivna bilar (t.ex. SEAT Mii electric) köra fritt eftersom de inte har några CO2-utsläpp och inte bidrar till att förorena luften i stan.

*Preliminära data

* Kan variera beroende på land

** I jämförelse med SEAT Leon e-Hybrid årsmodell 2020.

 

Bygg din SEAT

Bygg din SEAT

Hitta Återförsäljare

Hitta Återförsäljare

Boka Provkörning

Boka Provkörning

SEAT Tillbehör

SEAT Tillbehör

Assistans

Assistans