Kundservice sv:Om SEAT:News & Events:Company:New SEAT Leon: AUTOBEST 2021 SE/SV

Nya SEAT Leon utsedd till bästa bilköp i Europa 2021.

AUTOBESTs utmärkelse “Best Buy Car of Europe”, har blivit ett av de mest prestigefyllda i Europa sedan instiftandet 2001. SEATs stora investeringar i utvecklingen av helt nya SEAT Leon har uppmärksammats då juryn, bestående av 31 framstående motorjournalister, har utsett modellen till bästa bilköp i Europa 2021.

  • AUTOBEST Europeiska jury, bestående av 31 motorjournalister från 31 länder, har utsett nya SEAT Leon till bästa bilköp i Europa 2021
  • Nya SEAT Leons köregenskaper, effektivitet, avancerade säkerhets- och uppkopplingssystem avgjorde juryns beslut
  • Det här är andra gången SEAT tar hem utmärkelsen från AUTOBEST, år 2017 vann SEAT med sin storsäljande SUV, SEAT Ateca

Martorell, Spanien, 15 december 2020, Helt nya SEAT Leon har röstats fram till vinnare av “AUTOBEST 2021”, modellen har utsetts till bästa bilköp i Europa, “Best Buy Car of Europe 2021”. AUTOBEST-juryn består av 31 framstående motorjournalister från 31 länder i Europa. Det är andra gången i SEATs 70-åriga historia som man tar hem första priset, år 2017 vann SEAT med storsäljaren Ateca den prestigefyllda utmärkelsen. Det här är ett tydligt bevis på SEATs engagemang och vilja att utveckla fordon som går utöver det vanliga för att erbjuda något verkligt exceptionellt på marknaden.

“Vi är mycket stolta över att vår nya SEAT Leon valdes till ”AUTOBEST 2021 ”, det största möjliga erkännandet för teamet som tagit fram den bästa Leon någonsin. En bil designad, utvecklad och tillverkad i Barcelona, den här utmärkelsen stärker oss ytterligare inför framtiden. SEAT Leon har generation efter generation bevisat att den är en viktig spelare i segmentet och utmärkelsen från AUTOBEST-juryn förstärker Leons betydelse på marknaden, säger Wayne Griffiths, VD för SEAT, "Leon har fört segmentet till en helt ny nivå, kombinerat imponerande design med avancerad teknik för att skapa ett fordon som tillgodoser kundernas alla behov."

Helt nya SEAT Leon har en fantastisk historia, modellen har definierat segmentet i generationer med mer än 2,3 miljoner sålda enheter. SEAT Leon har varit en bästsäljare i Spanien sedan 2014 och med introduktionen av den fjärde generationen har marknaden fått den bästa Leon någonsin.

SEAT Leons framgångar bygger på investeringar på 1,1 miljarder euro, detta för lyfta den till nästa nivå gällande uppkoppling, effektivitet, köregenskaper, och säkerhet. Delar har också investerats i fordonets produktionsanläggning och för första gången erbjuds en elektrifierad version av Leon, SEAT Leon e-Hybrid, en effektiv plug-in hybrid.

Nya SEAT Leon designades och utvecklades i Barcelona, för att bibehålla sin ställning inte bara som en nyckelspelare i märkets fordonsprogram, utan också som ett utmärkt fordon i sitt segment. Hög nivå av uppkoppling, vilket gör den till en del av våra digitala liv och den första helt uppkopplade modellen hos märket, en serie nya drivlinetekniker; plug-in hybrid (e-HYBRID), komprimerad naturgas (TGI), mild hybrid (eTSI), bensin (TSI) och diesel (TDI), vilket ger föraren ett fordon som bäst matchar deras livsstil och behov. SEAT Leon har utrustats med de mest avancerade förarassistanssystemen som finns vilket gör den till en av de säkraste i sin kategori.

Framstegen hos nya SEAT Leon när det gäller uppkopplingsmöjligheter, effektivitet, prestanda och säkerhet, som nyligen bevisats av de fem stjärnorna som uppnåddes under Euro NCAP 2020, har delvis uppnåtts tack vare bilens MQB Evo-arkitektur som ger den verktygssats som krävs för att utveckla ett fordon som uppfyller SEAT-kundernas många och varierande behov.

AUTOBEST-utmärkelsen har blivit ett av de mest prestigefyllda i Europa sedan instiftandet 2001. De 31 journalister som utgör juryn fick möjlighet att testköra utbudet av SEAT Leons drivlinor inklusive plug-in hybridversionen under finalen som hölls i Österrike i början av november.

Bygg din SEAT

Bygg din SEAT

Hitta Återförsäljare

Hitta Återförsäljare

Boka Provkörning

Boka Provkörning

SEAT Tillbehör

SEAT Tillbehör

Assistans

Assistans