Kundservice sv:Carworlds:New Ateca:Safety new-ateca-khp SE/SV

Säkerhetsutrustning

Slipp stressen när du kör.

Som förare har man i dag mer man behöver hålla uppsikt över längs vägen än någonsin. Därför är SEAT Ateca utrustad med den senaste säkerhetstekniken, så att du själv kan fokusera på körningen. Körning.

Assistanssystemet Pre-Crash

Alltid på sin vakt.

Assistanssystemet PreCrash kan känna av en oundviklig frontalkollision redan i förväg. I en sådan situation spänner det säkerhetsbältena och stänger rutorna för att optimera skyddet för alla ombord inför kollisionen.

Front assist

För trygghet bakom ratten.

Alltid på säkert avstånd till framförvarande så att du hinner bromsa. Front Assist varnar dig för framförvarande fordon – visuellt eller med en ljudsignal.

Adaptiv farthållare (ACC)

Följ trafikrytmen.

I kombination med navigationssystemet registrerar det hastighetsbegränsningarna och justerar farten samtidigt som det ser till att hålla dig på behörigt avstånd från andra trafikanter på vägen.

Travel assist

Halvautomatisk körning.

För total kontroll, direkt vid dina fingertoppar. Med en enkel knapptryckning kombinerar Travel Assist den adaptiva farthållaren (ACC) med filhållningsassistenten Lane Assist. Dessutom varnar systemet dig om du inte håller händerna på ratten.

Lane Assist

Ser till så att bilen håller sig innanför vägmarkeringarna.

Läser av vägmarkeringarna och säkerställer att du håller dig i ditt körfält samtidigt som det håller ett vakande öga på mötande trafik.

Emergency Assist

Förarens bästa vän.

Om föraren av någon anledning skulle bli oförmögen att själv reagera, saktar Emergency Assist ner farten och varnar föraren.

Vill du veta mer om SEAT Ateca?

Bygg din SEAT

Bygg din SEAT

Hitta Återförsäljare

Hitta Återförsäljare

Boka Provkörning

Boka Provkörning

SEAT Tillbehör

SEAT Tillbehör

Assistans

Assistans